Søndag morgen med god morgenmad og familien samlet omkring sig. Det er da en dejlig ting. I dag ville jeg prøve at lave engelske muffins. Jeg er begyndt at se The British Bake Off, og de laver de mest fantastiske ting. Engelske muffins skal ikke bages, men steges. En noget speciel fremgangsmåde, men det fungerede fint. De smager fuldstændig fantastisk med koldt smør og hjemmelavet brombærsyltetøj.
Sammen med de engelske muffins fik vi en lille skål græsk yoghurt med vanillesyltede blommer og en cafe latte.
7-8 stk
Ingredienser 15 g gær
1 3/4 dl mælk
6 g salt
15 g sukker
1 æg
15 g blødgjort smør
300 g hvedemel
15 g semolina eller polenta
1 spsk olie til skålen
- Lun mælken og opløs gæren deri.
- Tilsæt derefter salt, sukker, det blødgjorte smør og ægget og tilsidst blandes melet i.
- Ælt dejen i ca. 10 minutter, til den er blød og blank.
- Lad dejen hæve 1 times tid.
- Rul dejen ud til 2 1/2 cm tykkelse og tryk muffins ud i ca. 9 cm størrelse.
- Læg dem på en bageplade og drys halvdelen af semolinaen ud over dem.
- Lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Drys det resterende semolino over, inden de bliver bagt.
- Sæt en pande over på mellemvarme.
- Bag muffins i ca. 12 minutter på hver side.
Græsk yoghurt med vanillesyltede blommer
Ingredienser Græsk yoghurt8 blommer
1-2 tsk sukker pr blomme
1/2 vanillestang
2 dl vand
- Halver blommerne og udsten dem.
- Skær dem i tredjedele og læg dem i en kasserolle.
- Tilsæt sukker, vanille og vand.
- Når det koger, tages blommerne forsigtigt op, og lagen koges ind til en sirup.
- Hældes over blommerne og køler af.
Brombærsyltetøj
Ingredienser 300 g brombær
300 g syltesukker
2 spsk citron
- Brombær og syltesukker koges op i 4-5 minutter.
- Smag til med citronsaft.
- Hæld derefter syltetøjet op på rene, skoldede glas.



Hej Rikke - det ser lækkert ud! Lige et spørgsmål, faktisk to: skal der fedtstof på panden? Og, skal der et låg på, for at få "ovneffekt"? Tror jeg skal prøve det en af dagene!
SvarSletKnus herfra
Hej Helle
SletDe smager også rigtig godt. Der skal ikke fedtstof på panden, og der skal ikke låg på. De bliver bagt stille og roligt. De føles nærmest lette, når de er færdige. God fornøjelse.
Husk endelig semolinaen. Den er med til at give den rigtige overflade.
SletTak for svar, det må prøves!!
SvarSlet