mandag den 3. oktober 2016

Boeuf Bourgignon med rodfrugtmos og salat med æbler

Boeuf Bourgignon med rodfrugtmos og salat med æbler

Lørdag aften skulle vi have gode venner på besøg, og efterårsvejret inviterede til bøf Bourgignon. Det er en af de mest fantastiske simreretter, og den er netop perfekt til gæster, da den kan laves i god tid i forvejen. Faktisk kan man med fordel lave den dagen i forvejen. Vi fik rodfrugtmos, salat og hjemmebagt fransk landbrød til.Forretten poster jeg en af dagene.



Bøf Bourgignon
8 pers.

Ingredienser 2 kg okseinderlår
150 g bacon i tykke skiver
4 store zittauerløg
10 fed hvidløg
10 skalotteløg
500 g markchampignon
5 gulerødder
2 porrer
1 håndfuld af hver krydderurt: Frisk timian, salvie og rosmarin
1 flaske Bourgogne
1 dl cognac eller whisky
Smør
Olie
2 store spsk hvedemel
Salt
Peber

  1. Baconskiverne skæres i store tern og steges sprøde. 
  2. Baconen lægges op på en tallerken. 
  3. Kødet lægges op i en skål, og melet drysses over kødet sammen med salt og peber. 
  4. Det brunes af i gryden i baconfedtet. Tilsæt evt. lidt ekstra smør eller olie.
  5. Når kødet er brunet, hældes whisky eller cognac i gryden. 
  6. Flamber kødet til flammerne dør op.
  7. Kødet tages op. 
  8. Gulerødder skrælles og skæres i 3-4 cm skiver, og løgene skæres i kvarte. 
  9. Porren skylles grundigt og skæres i skiver. 
  10. Hvidløgene pilles og skæres i halve. 
  11. Alle grøntsagerne lægges i gryden sammen med de finthakkede krydderurter, og brunes af. 
  12. Når det er klart, tilsættes kød og bacon.
  13. Hæld en flaske rødvin over og smag til med salt og peber. 
  14. Skal stå ved svag varme med låg i mindst 3 timer.
  15. Umiddelbart før servering steges 10 skalotteløg, til de bliver møre og tilsættes retten. 
  16. Steg champignonerne hele og hæld dem i gryden. 
  17. Pynt med en god håndfuld persille.


Rodfrugtmos

Ingredienser 1 1/2 kg bagekartofler
2 pastinak
2 persillerødder
3 æggeblommer
3 spsk smør
1-2 dl mælk
Salt 
Peber

  1. Kartofler, pastinak og persillerødder skrælles og skæres i mindre stykker. 
  2. De koges møre i usaltet vand. Når de er møre, hældes vandet fra. 
  3. Æggeblommer, mælk og smør tilsættes, og rodfrugtmosen piskes lind. 
  4. Smages til med salt og peber.

Salat med æbler, græskarkerner og parmesanost

1 pose frisk spinat
1 bakke rucolasalat
3 æbler
2 håndfulde græskarkerner
3-4 cm parmesanost
1 dl olivenolie
3 spsk æblecidereddike
1 tsk sennep
2 spsk honning
Salt og peber

  1. Spinaten og rucolaen skylles grundigt i flere hold vand og slynges derefter helt tør.
  2. Æblerne skæres i tynde både. 
  3. Parmesanosten skæres i flager med en kartoffelskræller. 
  4. Græskarkernerne ristes på panden, til de popper.
  5. Olie, eddike, sennep og honning piskes sammenog smages til med salt og peber.
  6. Ingredienserne til salaten blandes, og dressingen hældes over. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar