Så har familien fået efterårsferie. Vi ville egentlig have været på Arken for at se Martin Bigum, men de havde lukket. I stedet gik turen til Dragør, hvor vi spiste en dejlig frokost på Café Espersen.
Vi havde derfor ikke brug for en stor middag, så jeg lavede i stedet æbleflæsk med rugbrød til. Så er vi også ved at være gennem den første pose æbler fra svigermor.
Vi fik en brown ale og et glas æblesnaps med egetræsstykker i til.
Æbleflæsk
Ingredienser
550 g stegeflæsk
3 æbler
2 løg
Smør til stegning
2 1/2 spsk brun farin
2 tsk æblecidereddike
Salt
Peber
- Stegeflæsket bankes fladt og saltes på begge sider.
- Steges sprødt og lægges til side.
- Hæld lidt af stegefedtet, så der er en passende mængde tilbage til at stege æbler og løg.
- Løgene skæres i tynde skiver, og æblerne skæres i tynde både. Steg først løgene i 2-3 minutter og tilsæt derefter æblerne.
- Når det hele er mørt, tilsættes salt, peber, brun farin og æblecidereddike. Lad det hele simre 5-10 minutter og anret derefter æble-løgblandingen over stegeflæsket.
- Server med et godt rugbrød og en snaps.

Ingen kommentarer:
Send en kommentar