Kulturnatten i København er et fast indslag her i familien, og efter vi flere gange har ledt efter steder at spise i København og er endt på Burger Max!!!, så spiser vi hjemme og snupper varm kakao i byen.
Suppe er nemt og giver varme i kroppen, så jeg lavede en græskarsuppe med bacon og hjemmebagt brød. Jeg brugte butternutsquash, men man kan også bruge hokaido eller græskar.
Græskarsuppe med bacon, creme fraiche og hjemmebagt brød
4 pers.
Ingredienser 1 kg græskarkød - ca. 2 butternutsquash
2 løg
Olie
4 fed hvidløg
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
1 1/2 l grøntsagsbouillon
2 dl fløde
Salt
Peber
200 g bacon i tern
1/4 l creme fraiche
- Skær skallen af græskarene og skær dem i grove tern.
- Pil løgene og hak dem i tern.
- Hæld olie i en stor gryde og svits løgene, til de er klare.
- Tilsæt græskar, presset hvidløg, koriander og spidskommen og vend det hele rundt, til græskarene har taget lidt farve.
- Hæld 1 1/2 liter koldt vand i gryden sammen med bouillonterninger og lad det koge op.
- Skal småsimre i ca. 30 minutter.
- Imens suppen koger, ristes baconen sprød og lækker.
- Når græskarene er møre, stavblendes det hele.
- Smag suppen til med salt og peber. Så er den klar til servering.
Brød til suppen
Ingredienser 5 dl koldt vand
30 g gær
15 g salt
2 spsk honning
200 g durummel
350-400 g manitobamel eller alm. hvedemel
Olie
- Oplæs gær i det kolde vand.
- Tilsæt salt og honning.
- Derefter røres først durummel og derefter hvedemelet i.
- Æltes 8-10 minutter, til dejen er glat.
- Dejen hæver til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
- Slå dejen ned og form den til et aflangt brød.
- Læg den på bagepapir på bagepladen, skær 3 skrå snit i brødet med en meget skarp kniv, pensl med olie og drys med salt.
- Lad det efterhæve, til ovnen er varmet op til 250 grader.
- Sæt en lille bradepande nederst i ovnen og hæld 1 dl koldt vand i, når du sætter brødet ind.
- Sæt brødet ind ved 250 grader, sluk ovnen og efter 5 minutter tænder du igen og skruer op til 200 grader.
- Bages i ca. 30 minutter.
- Køl af på rist.


Ingen kommentarer:
Send en kommentar