Det skulle egentlig have været Ida, der var i køkkenet i dag, men hun blev lokket med på restaurant af en veninde, så jeg tog over.
Vi elsker svampe og især kantareller, så når sæsonen bliver skudt i gang, benytter vi enhver chance til at spise dem. Vi har desværre aldrig været så heldige at finde dem selv, men det kan jo være, at det pludselig lykkes.
Her får I opskriften på Idas spaghettiret. Vi har brugt kantareller og portobellosvampe, men alle slags svampe kan bruges.
Spaghetti med kylling og svampe
4 pers.
Ingredienser 450 g kyllingefilet
100 g kantareller
180 g portobellosvampe
2 skalotteløg
3 fed hvidløg
3 tsk tørret timian
Skal af en halv citron
1/2 l madlavningsfløde 18%
Salt
Friskkværnet peber
Parmesanost
- Skær kyllingefileterne op i tern og steg dem på en pande med salt, peber og 2 tsk tørret timian, til de har en fin lysebrun stegeskorpe.
- Tag dem af og læg dem over på en tallerken.
- På den samme pande steges skalotteløgene, til de er klare. Derefter tilsættes først portobellosvampene og derefter kantarellerne.
- Pres hvidløget ned til svampene sammen med citronskallen.
- Når væsken er stegt fra svampene, hældes kyllingen tilbage på panden. Vend det hele sammen og tilsæt fløden.
- Smag til med salt, peber og den sidste teskefuld tørret timian.
- Lad det simre 10-15 minutter.
- Vend det hele sammen med spaghettien og server det med lidt parmesanost.


Ingen kommentarer:
Send en kommentar