Ida fik lyst til at bage og kastede sig ud i kanelsnegle. Det kan være en tricky ting, da fyldet ofte hellere vil være på bagepladen end i sneglen. Her lykkedes det dog fint.
I stedet for at bage dem hver for sig, satte Ida dem i en springform, så sneglene dannede en fin kage. Til sidst pyntede hun med glasur.
![]() |
| Idas kanelsneglkage |
Idas kanelsneglekage
25 g gær
1 dl mælk
1 spsk sukker
1/2 tsk salt
1 æg
100 g blødt smør
300-400 g mel
Fyld:
150 g blødt smør
150 g brun farin
1 1/2 tsk kanel
20 g smør til pensling
100 g flormelis
Kogende vand
Mælken lunes, og gæren opløses i mælken. Tilsæt sukker, salt og æg og rør det sammen. Tilsæt mel og ælt dejen, til den er glat. Hæves i 1 time eller til dejen er hævet til dobbelt størrelse.
Rør blødt smør, brun farin og kanel sammen til en ensartet masse.
Rul dejen tyndt ud til et rektangel. Smør fyldet på hele dejen og rul den på langs.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Smør en springform. Skær sneglene ud i 3-4 cm tykkelse og sæt dem i bageformen med et lille mellemrum mellem hver. Pensl med smør.
Sæt sneglene i ovnen. Skal bage 20-25 minutter.
Når sneglene er kølet af, laves glasur af flormelis og kogende vand. Hæld glasuren på en sprøjtepose og lav et fint mønster.

Ingen kommentarer:
Send en kommentar