torsdag den 27. oktober 2016

Koteletter med skaft i rodfrugtfad

Koteletter med skaft i rodfrugtfad

I går var jeg til kaffe hos Karen, og hun fortalte, at hun havde lavet denne ret til sig selv i forgårs. Det må simpelthen afprøves. Opskriften står her på siden.
Jeg fortsatte i haven i dag. Vejret er utrolig inspirerende. I dag fik jeg købt et hegn, som i morgen skal males sort og afretningsgrus til fliserne, som en mosegris har undermineret. Terrassen skal være klar til på mandag, hvor huset invaderes af halloweenklædte unger. Herligt!


Koteletter i rodfrugter
Koteletter med skaft i rodfrugtfad
5 pers.

5 koteletter med skank
Olie
Salt
Hvidløgspeber

1,5 kg små kartofler
1,5 kg rodfrugtblanding
2 håndfulde frisk spinat (kan udelades, men jeg havde lidt tilbage fra i går)
6 fed hvidløg
4 skalotteløg
Frisk timian
1 håndfuld persille
Olie
Honning
Salt
Peber
1-2 dl madlavningsfløde

Tænd ovnen på 215 grader
Kartoflerne skylles og skæres i både. Rodfrugterne skrælles og skæres i grove tern. Spinaten skylles grundigt for jord. Alle grøntsagerne lægges i et ildfast fad med olie i bunden. Hvidløgene pilles, skæres i kvarte og spredes over grøntsagerne.. Timian trækkes af stilkene og drysses over. Persillen hakkes og tilsættes. Til sidst dryppes olie og honning over. Krydr med salt og peber. Sæt fadet i ovnen og stil uret på 20 minutter.


Rodfrugter klar til ovnen

Koteletterne ridses i fedtkanten. De skal pensles med olie og krydres med salt og hvidløgspeber.
Brun koteletterne, først på den ridsede kant og derefter 2 minutter på hver side.Når grøntsagerne har bagt i 30 minutter, stilles koteletterne ned i grøntsagerne, så de står på benet. Hæld fløden ved.
Stil fadet tilbage i ovnen og bag omkring 20-25 minutter, til grøntsager og kød er mørt.
Serveres med chutney.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar