I aften stod menuen på mørbradgryde med grønkål og squash og kartofler til. Jeg kunne heldigvis få vildmosekartofler - yndlingskartoflen.
Vi er næsten færdige med Harry Potter marathon, så middagen skulle være overskuelig, så vi kunne komme i gang med første halvdel af syveren. Det er et par år siden, vi sidst så filmene. Da var vi i New York, hvor de sendte dem. Godt nok med en frygtelig masse reklamer, men det var dejligt at kaste sig ned i sofaen foran fjernsynet oven på de lange dage med mange, mange skridt.
Så er der kun to dage til Annes fødselsdagsfest. I dag fik jeg, udover at gøre rent i huset, lavet mørdeje og syltede blommer til blommefrangipanen. Jeg nåede heldigvis også at købe ind, så jeg straks i morgen tidlig kan gå i gang. Det bliver en herlig dag i køkkenet.
![]() |
| Mørbradgryde medc grønkål og squash |
Mørbradgryde med grønkål og squash
4 pers.
Ingredienser
600-800 g mørbrad
Olie
Salt
Peber
Sød chili
2 rødløg
1 squash
Grønkål
2 1/2 dl madlavningsfløde
Persille
1 kg.vildmosekartofler
- Puds mørbraden fri for fedt og sener.
- Skær mørbraden op i bøffer og bank dem let med håndfladen.
- Krydr med salt, peber og sød chili.
- Steg bøfferne 3-4 minutter på hver side og læg dem derefter over på en tallerken.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skær løg og squash i skiver.
- Rist løg og squash på den samme pande, som du stegte mørbradbøfferne på.
- Efter 4-5 minutter tilsætter grønkålen lidt afd gangen.
- Tilsæt fløden.
- Sæt panden med mørbradbøfferne ind i ovnen i 10 min.
- Tag panden ud. Drys med lidt persille og server med nykogte kartofler elle brød.

Ingen kommentarer:
Send en kommentar