Jeg ved godt, at jeg har blogget opskriften på kartoffelpizza før, men I får den lige igen, for vi holder så meget af den.
Her i huset er der fuld fart på, da vi skal være 22 til middag på lørdag. Haven er ordnet, og huset bliver skuret.Selv adventskransen er lavet og står klar i kælderen til på søndag. Mere om den i morgen.
![]() |
| Kartoffelpizza dryppet med hvidløgs- og rosmarinolie |
Pizzadej
1 pizza
Ingredienser2 1/2 dl koldt vand
30 g gær
10 g salt
1 tsk sukker
2 spsk olie
100 g fuldkornsdurummel
175 g hvedemel tipo 00
- Gæren opløses i det kolde vand, hvorefter salt, sukker og olie tilsættes.
- Melet røres i, til dejen er næsten helt fast.
- Hæver 2-2 1/2 time til dobbelt størrelse.
- Dejen æltes igennem og tilsættes ekstra durummel, til den kan rulles ud. Rulles så tyndt ud som muligt til den passer til din pizzaplade/form.
Kartoffelpizza
3-4 bagekartofler med skræl i tynde skiver
150 g revet frisk mozzarellaost
Olie
Hvidløg
Tørret rosmarin- Et par timer før skæres kartoflerne i tynde skiver. Hvis du har et mandolinjern, så brug det.
- Bland olie, hvidløg og tørret rosmarin.
- Læg kartoffelskiverne i koldt vand i 20 min. og læg dem derefter til at tørre på et viskestykke, til du skal bruge dem.
- Drys ost ud på bunden.
- Læg kartoffelskiverne i et pænt cirkelmønster og dryp lidt olie på.Drys lidt salt over.
- Pizzaen er færdig, når bunden er brun og sprød.
- Ovn: 250 grader Grill: På bagesten for fuld styrke.

Ingen kommentarer:
Send en kommentar