søndag den 13. november 2016

Wokmad med kylling og kokosmælk - lavakage

Med Ida og Mikkel i køkkenet

I fredags var det Ida og min nevø Mikkel, som lavede mad til os alle sammen. Ida og Mikkel har flere gange lavet mad til os, og de er begge to virkelig dygtige. Og ikke mindst er de meget ihærdige.
Nogle gange har vi indledt projektet med en tur til Torvehallerne, hvor vi som regel skal købe forskellige svampe, som vi så bruger til forret.
Denne gang ville de lave wokmad med kylling og kokosmælk. Vi skulle have brød til og lavakage til dessert. Da jeg ikke selv var med i køkkenet, har jeg ikke fået styr på, hvor meget de brugte af hver, men jeg har skrevet det ned, som var i. Så må I selv i gang med at finde ud af, hvor meget der skal i. Lavakagen er der dog opskrift og vejledning til. De havde lavet det franske landbrød, som allerede ligger på bloggen.




Wokmad med kokossovs

Wokmad med kokosmælk
Ingredienser

Kylling i tern
Gulerødder
Porrer
Forårsløg
Spidskål
Sugarsnaps
Cashewnødder
Kokosmælk
Karry
Sød chili
Soya

  1. Rens og skær grøntsagerne ud. Det ser godt ud, hvis gulerødderne bliver skåret skråt ud.
  2. Hæld olie i en tykbundet gryde og brun grøntsagerne. Tag dem op.
  3. Tilsæt karry og lad det brænde af.
  4. Brun kyllingen og hæld derefter grøntsagerne tilbage.
  5. Krydr med sød chili og soay.
  6. Hæld kokosmælken over og lad det simre i 10-15 minutter.
  7. Server med nudler eller ris.
Fransk landbrød
Lavakage


Lavakage
6 stk.
Ingredienser

2 æg
50 g sukker
40 g mel
100 g smør
140 g chokolade

  1. Tænd ovnen på 200 grader. 
  2. Rør sukker og æg hvidt og skummende
  3. Vend melet forsigtigt i. 
  4. Smelt chokoladen over vandbad sammen med 
  5. smørret skåret ud i tern. 
  6. Bland chokoladen sammen med æggeblandingen.
  7. Hæld dejen i høje, smurte muffinforme.
  8. Bag dem i ca. 10 minutter.
  9. De skal være rimelig bløde i midten.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar