Jeg tror faktisk, at boller i karry er en af de mormorretter, som rigtig mange familier stadig laver og nyder. Vi holder i hvert fald meget af det. Jeg får smuglet lidt grønt ind ved at rive en squash ned i farsen. Et trick jeg fik af hjemkundskabslærerne på min gamle skole. Det gør også farsen en smule lettere.
Jeg har altid købt krydderier i supermarkedet, men nu køber jeg næsten alle mine krydderier hos Fru Hurup i Likørstræde i Lyngby, og det giver altså en stor forskel. Især med karry som i den billige udgave godt kan være meget bitter. Jeg har lige købt en Madraskarry, og den er meget rund og lækker.
![]() |
| Boller i karry |
Boller i karry
4 pers.
Ingredienser til farsen
800 g hakket kalv og flæsk
1 1/2 dl hvedemel
1 squash
3 æg
1/2-1 dl koldt vand
Salt
Peber
- Sæt en stor gryde over med vand og salt.
- Hæld farsen op i en skål.
- Tilsæt mel, revet squash og æg og rør det grundigt sammen.
- Tilsæt vand til farsen er glat og ensartet.
- Krydr med salt og peber.
- Når vandet koger, former du farsen til mellemstore kødboller.
- Kødbollerne skal koge i ca. 10 minutter eller til de flyder op til overfladen.
- Læg kødbollerne op i en rummelig skål. Gem kogevandet til saucen.
Ingredienser til saucen
100 g smør
5 spsk hvedemel
2 spsk god karry
2 dl mælk
Salt
2-3 spsk sød chili
kogevand fra kødbollerne
- Smelt smørret i en tykbundet gryde.
- 'Brænd' karryen af.
- Tilsæt hvedemel og pisk grundigt rundt, til smørret har optaget al melet.
- Tilsæt mælk og pisk til opbagningen er glat og fin.
- Brug kogevandet til at bygge saucen op.
- Smag til med salt og sød chili.
- Saucen hældes over kødbollerne. Serveres med ris og grønne bønner.

Ingen kommentarer:
Send en kommentar