Ida har i flere år kogt klejner sammen med sin far, og det ville hun også i år, så dan jeg kom hjem forleden dag, havde hun lagt dejen, så alt var klar.
De blev kogt i formiddag, og jeg må sige, at det er de bedste klejner, de nogensinde har lavet. De er utroligt luftige og meget velsmagende. Så kan julen bare komme an!
![]() |
| Lækre luftige klejner |
Hjemmekogte klejner
ca. 50 stk
Ingredienser
500 g mel
125 g smør
125 g sukker
1 tsk bagepulver
1 1/2 tsk kardemomme
Skallen af en citron
2 æg
1 tsk vanillesukker
2 pakker palmin
- Bland alle ingredienserne sammen til en blank, glat dej.
- Læg dejen på køl, til du skal bruge den. Vi har haft den liggende i fem dage uden problemer.
- Find klejnesporen frem.
- Smelt palminen i f.eks. en sauterpande ved middelvarme.
- Rul dejen tyndt ud.
- Skær dejen ud i 'dominotern' og skær et hul på langs midten. Vrid klejnen gennem hullet
- Læg klejnerne i palminen og kog dem, til de er lysebruve. Vend dem undervejs med en hulske.
- Læg dem til afkøling på fedtsugende papir.
- Drys med flormelis inden servering.

Ingen kommentarer:
Send en kommentar